السبت، 26 مارس 2011

الباتية


الــــبـــاتــــيـــــة


المقادير 

دقيق ابيض +ذرة ملح + ماء للعجن + قطع زبدة بدرجة حرارة الغرفة

الطريقة

تضعى الملح على الدقيق ثم يعجن بالماء كويس جدا الى ان يصبح لديكى عجينة طرية ذى بتاعة الفطير المشلتت
سبيها بقى كفاية عجن وقسميها على شوية كور متوسطة ذى ما هتشوفى الحجم وخليها ترتاح حوالى 10 دقائق

وبعدين امسكى كورة وافرديها خليها رقيقة جدااا اة ممكن تدهنى الرخامة او الصينية اللى هتفردى عليها مسحة زيت خفيفة جداااااا

بعد الفرد عندك طبعا الزبدة بحرارة الغرفة ادينى با اكرر مهم جداااا قطعيها وافرديها بالشكل دة





افرد الزبد كلها على العجينة وتبقى طبقة رقيقة على العجينة

وبعدين اقوم بلف العجينة بالشكل دة



وبعدين اقطعها بالشكل دة



وبعدين افردها بشكل مربع واحشيها بالجبن او بالمربى ذى ما تحبى ( معلش مصورتش لآن ايدى كانت موش فاضية وكنت وحدى )

وبعدين فى صينية وعلى الفرن متوسط الحرارة تلاقيها تنفش وترقرق وتبقى هشة بصى كدة